Ons wagenpark

Ons wagenpark telt uiteenlopende trekker/oplegger combinaties. Onze trekkers zijn Euro 5 of Euro 6 en uitgerust met boordcomputer, Track & Tracing systeem en Shell FuelSave. Met FuelSave kunnen we het rijgedrag van de chauffeur monitoren en zo het voor brandstofgebruik en CO² uitstoot terugbrengen.

Overzicht wagenpark

– 40 trekkers
– 5 tautliners voor palletvervoer, waarvan twee zijn uitgerust met een meeneemheftruck;
– 12 reguliere chassis voor containervervoer, waarvan twee zijn uitgerust met een gen-set (380 volt) voor het vervoer van Reefer koelcontainers;
– 10 kiepchassis voor het kiepen van 20ft, 35ft en 40ft zeecontainers;
– 16 walkingfloor opleggers voor het vervoer van bulk/los gestort, waarvan twee uitgerust met meeneemheftruck;
– 2 city walkingfloors voor vervoer naar plaasten waar een korte draai noodzakelijk is;
– 1 silo-oplegger voor het blazen van poeder- en korrelvormige producten.

GENSETS

We hebben twee opleggers uitgerust met een generator ten behoeve van stroomvoorziening voor Reefer-containers. Dit zorgt voor een constante temperatuur omdat de koelmotor continue kan blijven draaien.

KIEPCONTAINERS

BVB Logistics is gespecialiseerd in het vervoer en kiepen van zeecontainers. Grote ladingen bulk kunnen daarmee snel en gemakkelijk gelost worden. Dit kunnen basisgrondstoffen zijn zoals turf, cocopeat of boomschors, maar ook metaal, houtsnippers of andere losse materialen. De kiepers zijn zodanig uitgevoerd dat zowel 20ft, 40ft en 45ft containers gekiept kunnen worden. Wanneer de hoogte van een loslocatie niet toereikend is, hebben wij walking-floors tot onze beschikking.

VERVOER VAN ZEECONTAINERS

BVB Logistics vervoert 20ft, 40ft en 45ft zeecontainers van en naar de havens in Rotterdam en Antwerpen. In de zeecontainers worden zowel bulkvrachten als vrachten op pallets vervoerd.

GASDETECTIE OP LOCATIE

Desgewenst kan BVB Logistics na aankomst in de haven een gasdetectie uitvoeren op locatie. Deze gasdetectie is verplicht bij fysieke controle door douane (FYCO). BVB Logistics beschikt over de juiste apparatuur en kwalificering als gasmeetdeskundige.

BULK EXPEDITIE

Van oudsher vervoeren wij potgrond en substraten. Ons wagenpark is uitgerust met opleggers die beschikken over ‘walking-floors’. Met deze opleggers kan er bulk gelost worden in lage ruimten. De vracht wordt er middels de ‘walking-floor’ uitgeschoven. BVB Logistics beschikt over 16 walking-floors en 2 city walking-floors.

KOPPELING PORTBASE

Ons plansysteem is gekoppeld aan ‘Portbase’ waardoor wij continue kunnen zien of de container van boord is, of deze is vrijgesteld en of de douane papieren in orde zijn. Zodoende kunnen wij onze opdrachtgever up to date info geven over de status van hun containervracht.

TAUTLINERS

BVB Logistics beschikt over vijf tautliners voor palletvervoer, waarvan twee zijn uitgerust met een meeneemheftruck.

DAKTUINEN OPSPUITEN

Om substraat voor daktuinen te lossen, is in een silo-oplegger aangeschaft. Naast het opspuiten van substraat voor daktuinen kan de silo ook ingezet worden voor het vervoer en lossen van andere poeder- of korrelvormige producten zoals bolletjes piepschuin, graan, veevoer, etc.

THE POWERFUL COMBINATION OF BVB LOGISTICS AND D&W TRANS