Historie

BVB Logistics is in 2010 ontstaan door de samenvoeging van Gebr. Vreeken Transport en de transportactiviteiten van BVB Substrates. Hieronder is te lezen hoe het ooit begon met de ‘Rode Morris’ en uitgroeide tot een wagenpark met meer dan 30 vrachtwagencombinaties!

1908 Hoe het begon

In 1908 richtte Maarten van Buuren zijn bedrijf in fourage op. Later nemen zijn drie zonen het over. Als twee van de drie broers stoppen gaan Bas van Buuren en zijn zoon Mart van Buuren samen verder onder de naam BVB (Bas van Buuren Maasland).

1935 De eerste vrachtauto

In 1935 werd de allereerste vrachtauto aangeschaft. Ze noemden hem ‘De rode Morris’, vernoemd naar de kleur en de Britse fabrikant. Met ‘De rode Morris’ werd fourage geleverd bij boeren.

1945-1950 Terug naar paard en wagen

Tijdens de oorlog was men genoodzaakt om weer over te stappen op paard en wagen. De vrachtauto moest verborgen blijven voor de Duitsers.

1963 Van fourage naar potgrondvervoer

De fouragehandel ging over in het leveren van potgrond voor de professionele glastuinbouw. Vrachtwagens werden ook toen al van bovenaf geladen met bulk.

1955-daf-production

1967 Mack’s

Het wagenpark groeide. Er werden vijf ‘afgedankte’ Amerikaanse legervoertuigen (Mack’s) gekocht en omgebouwd tot ceviele voertuigen.

1970 Gestaagde groei

Vanaf 1970 zette de groei van het substraatbedrijf door. Inmiddels telde het bedrijf 12 vrachtauto’s.

img_6855

1985 Overname Euroveen

BVB neemt Euroveen in Grubbenvorst over wat nog meer transportactiviteiten oplevert.

1991 Start Gebr. Vreeken

De gebroeders Vreeken starten hun eigen transportbedrijf. Van kinds af aan hebben ze diesel in hun bloed en hebben gevoel voor het vak. Ze zijn gespecialiseerd in het vervoer en kiepen van zeecontainers.

\kieper

2008 Veiligheidsadviseur

Het diploma voor erkend ADR Veiligheidsadviseur wordt behaald. De veiligheidsadviseur wordt zowel voor het eigen bedrijf als derden ingezet.

2009 Gasdetectie

BVB Logistics schaft de juiste apparatuur aan voor het uitvoeren van gasdetecties op locatie (FYCO).

2010 Verder onder een vlag

Gebroeders Jaap en Dirk Vreeken rijden met 3 van de 9 eigen auto’s vrachten voor BVB Substrates. Ze geven aan mogelijkheden te zien om het transport van BVB Substrates efficienter in te zetten. Mart van Buuren en zijn zoon Douwe waarderen deze expertise en gezamenlijk besluiten ze alle transportactiviteiten onder te brengen in een bedrijf; BVB Logistics. Jaap en Dirk voeren de directie.

2013 Brandstofbesparingen

BVB Logitics wordt Shell FuelSave Partner en behaalt aanzienlijke brandstof besparingen. Beter voor het milieu en beter voor kostenbeheersing. Bekijk het hier: http://www.youtube.com/watch?v=K_GGSZ3FMck